Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over de eieren van Vleit? Bekijk dan de onderstaande veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven graag antwoord op al je vragen.

Waar koop ik Vleit producten?

Een Vleit ei komt rechtstreeks van de boerderij. Ze zijn 24/7 te koop in de Vleit automaat aan de Lankerenseweg 28A in Voorthuizen en in een van onze andere eierautomaten. Deze zijn hier te vinden:

  • Lankerenseweg 28A te Voorthuizen
  • Parkeerplaats Kapteijnstraat te Barneveld
  • Tankstation Shell aan de Apeldoornsestraat te Voorthuizen

En in de volgende winkels / hotels:

  • In de winkel Valk Versmarkt te voorschoten
  • In alle hotels & restaurants van Van der Valk Exclusief
  • Bij Landwaart Culinair in Maartensdijk
Wat kost een Vleit ei?

Een ei dat met aandacht is gemaakt zal best wat kosten zou je misschien denken. Maar dat valt reuze mee. En door rechtstreeks van de boer te kopen, weet je waar je ei vandaan komt, is het supervers, op allerlei gebieden gezond en dat voor een zeer rechtvaardige prijs.

Hoe weet ik zeker dat een Vleit ei veilig is?

Je koopt je Vleit eieren rechtstreeks van de boer dus je weet precies waar het vandaan komt. Wij houden onze hennen volgens de strenge richtlijnen van IKB. De regeling gaat over alle schakels die betrokken zijn bij de productie van consumptie-eieren. Deelnemers verstrekken zo garanties over de manier van produceren, kwaliteit en herkomst. In ons moderne eierpakstation en de nieuwste sorteermachine laten we niets aan het toeval over.

Daarnaast zijn wij als bedrijf deelnemer aan ‘Vallei Boert Bewust’. Dit is een regionaal bedrijfslabel dat verbonden is met de streek Vallei. Om gecertificeerd te worden moeten er plussen gescoord worden op minimaal vier van de thema’s: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid.

Hoe weet ik zeker dat ik een Vleit ei aanschaf?

Onze eieren koop je in onze Vleit automaat in Voorthuizen of uit een van onze andere eierautomaten in de regio. Dat kan dus niet mis gaan, maar wil je het echt zeker weten; check dan even het stempel op het ei.
Een Vleit ei heeft de code 1NL4211405.
1 = vrije uitloop.
NL42114 = Het bedrijf.
05 = De stal.

Een ei is een ei toch? Wat maakt Vleit anders dan anderen?

Een Vleit ei is een vrije uitloop ei. Onze kippen leven in natuurlijke omstandigheden waarbij ze naar hartenlust in de buitenlucht kunnen fladderen, eten, drinken en scharrelen. De eieren gaan bovendien rechtstreeks van de boerderij uit het Barneveldse kippendorp naar jouw bord. Zonder tussenpersonen, dus supervers.

Verkrijgbaarheid

Vleit automaat

Voorthuizen

Eierautomaat

Barneveld

Eierautomaat

Voorthuizen

Van der Valk Exclusief

Nederland

Valk Versmarkt

Voorschoten

Landwaart Culinair

Maartensdijk

Het Lokaal

Amersfoort

Plus van Soest Soesterberg

Soesterberg

Plus Hoogendoorn Waarder

Waarder

Nedergroep

Mauritskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, D41, 6711 JC Ede