Ons verhaal

Al een halve eeuw geleden scharrelden de eerste kippen rond binnen het legpluimveebedrijf van de familie Van de Vis. Inmiddels staan de tweede en de derde generatie binnen het familiebedrijf aan het roer. Duurzaamheid en maatschappelijk ondernemerschap zijn voor ons heel belangrijk. Wij zijn zuinig op onze natuur. Zowel als het gaat om de hennen en hun eieren, als om de wereld om ons heen. En dat proef je in de producten van Vleit.

Boerderij

Onze boerderij in Voorthuizen is legpluimveebedrijf en eierpakstation in één. Door onze eigen eieren te vermarkten in onze regio houden we rekening met het milieu en belandt het Vleit ei sneller op je bord!

Voeding

De dames van Vleit houden van lekker, voedzaam en gezond eten. De hennen krijgen elke dag exact hetzelfde voer mét extra maïs. Dat verklaart de constante hoge kwaliteit en de goede smaak.

Leefruimte

De kip leeft van nature aan de rand van een bos. In onze stallen is dan ook gekozen voor een volièresysteem dat de natuurlijke leefomgeving zo dicht mogelijk benadert. De hennen kunnen hier naar hartenlust in de buitenlucht fladderen, eten, drinken en scharrelen.

Verse eieren

Onze hennen leveren topkwaliteit! Elke dag weer dankzij de goede leefomstandigheden en voeding. De Vleit eieren worden iedere morgen geraapt, gesorteerd en verpakt. Verser vind je ze nergens!

Blij ei

Het Vleit ei wordt gelegd door een blije kip. Daar zijn we zeker van. Door haar goed te verzorgen vinden haar eieren als een hoogwaardig en eerlijk product uiteindelijk de weg naar de klant. Hier genieten we elke dag weer van. Noem ons gerust een blij ei.